Coach

Coach voor de coach

Tegenwoordig ben je naast trainer/coach ook manager. Je begeleidt niet alleen je sporters, maar je stuurt ook het begeleidingsteam aan, overlegt met het bestuur, staat de pers te woord en misschien heb je ook te maken met ouders van sporters. Wij ondersteunen coaches bij het toepassen van sportpsychologische kennis.
Dit doen we door middel van praktische oefeningen op het veld en workshops gericht op het creëren van een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. De onderwerpen die hier aan bod komen, zijn belangrijk bij het coachen. Denk aan het structureren van teamprocessen en samenwerking. Individuele aandacht geven aan spelers, aanmoedigen van spelers, omgaan met druk als coach en communicatie.

Alles staat of valt met communicatie. Je kunt alles weten over je sport wat je wilt, maar als je het niet kunt overbrengen op je spelers en staf, komt niemand vooruit. Het is daarom belangrijk om je bewust te worden van jouw manier van communiceren. Als je weet hoe je zelf communiceert, kun je je communicatie ook aanpassen als de situatie daarom vraagt.

 

Our offer

1 op 1 Begeleiding

We bieden 1 op 1 coachingsessies aan waarbij de coach onderzoekt hoe hij zijn coaching kan optimaliseren met behulp van sportpsychologische principes. Dit draagt niet alleen bij aan de prestaties van de atleten, maar ook aan de eigen ontwikkeling van de coach.

 

Basic Principles of Training

Wij verzorgen laagdrempelige workshops op locatie voor (vrijwillige) trainers en coaches die meer willen weten over het trainer zijn en het creëren van een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. De workshop Basic Principles of Training bestaat in principe uit twee inhoudelijke avonden waarin per avond twee principes aan bod komen. Toch geloven wij dat leren vooral een kwestie van doen is. Daarom bieden we optioneel de mogelijkheid om een dag(deel) langs te komen en trainingen/wedstrijden te observeren.

Click here for more information about this workshop.

Meer weten? Neem contact op!

Volg ons ook op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Partners:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial