Coach

Coach voor de coach

Tegenwoordig ben je naast trainer/coach ook manager. Je begeleidt niet alleen je sporters, maar stuurt bijvoorbeeld ook het begeleidingsteam aan, overlegt met het bestuur, staat de pers te woord en misschien heb je ook te maken met ouders van sporters. Wij ondersteunen coaches in het toepassen van sportpsychologische kennis.
Dit doen wij door middel van praktische oefeningen op het veld en workshops gericht op het creëren van een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. De onderwerpen die hierin terugkomen zijn belangrijk bij het coachen. Denk aan het structureren van teamprocessen en samenwerking. Het geven van individuele aandacht aan spelers, het stimuleren van spelers, het omgaan met druk als coach en communicatie.

Met communicatie staat of valt alles. Je kunt nog zo veel verstand hebben van je sport, maar als je het niet kunt overbrengen op je spelers en staf, komt niemand verder. Belangrijk is daarom om je bewust te worden van je manier van communiceren. Als je weet hoe je zelf communiceert, kun je je communicatie ook aanpassen als de situatie daarom vraagt.

Basisprincipes van Trainen

Wij verzorgen toegankelijke workshops op locatie voor (vrijwillige) trainers en coaches, die meer willen weten over het trainerschap en het creëren van een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. De workshop Basisprincipes van Trainen bestaat in principe uit twee inhoudelijke avonden waarin twee principes per avond worden behandeld. Toch is leren volgens ons ook voornamelijk doen. Daarom bieden wij optioneel de mogelijkheid om een dag(deel) langs te komen en trainingen/wedstrijden te komen observeren.

Tijdens de workshop is er aandacht voor:

Structureren: uitspreken van verwachtingen, afspraken maken met ouders en spelers en het aanspreken op gedrag.
Stimuleren: geven van feedback en complimenten, mindset en winst boeken.
Individueel aandacht geven: kennen van spelers en kennis hebben over ontwikkeling.
Regie overdragen: stapsgewijs verantwoordelijk maken voor eigen leerproces door middel van het geven van keuze opties en stellen van open vragen.

Meer weten? Neem contact op!

Partnerships: