Coach

Coach voor de coach

Tegenwoordig ben je naast trainer/coach ook manager. Je begeleidt niet alleen je sporters, maar stuurt bijvoorbeeld ook het begeleidingsteam aan, overlegt met het bestuur, staat de pers te woord en misschien heb je ook te maken met ouders van sporters. Wij ondersteunen coaches in het toepassen van sportpsychologische kennis.
Dit doen wij door middel van praktische oefeningen op het veld en workshops gericht op het creëren van een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. De onderwerpen die hierin terugkomen zijn belangrijk bij het coachen. Denk aan het structureren van teamprocessen en samenwerking. Het geven van individuele aandacht aan spelers, het stimuleren van spelers, het omgaan met druk als coach en communicatie.

Met communicatie staat of valt alles. Je kunt nog zo veel verstand hebben van je sport, maar als je het niet kunt overbrengen op je spelers en staf, komt niemand verder. Belangrijk is daarom om je bewust te worden van je manier van communiceren. Als je weet hoe je zelf communiceert, kun je je communicatie ook aanpassen als de situatie daarom vraagt.

 

Ons aanbod

1 op 1 Begeleiding

Wij bieden 1 op 1 coaching sessies waarbij samen met de coach gekeken wordt hoe zij hun coaching kunnen optimaliseren door middel van sportpsychologische principes. Dit draagt niet alleen bij aan de prestaties van de sporters maar ook aan de eigen ontwikkeling van de coach.

 

Basisprincipes van Trainen

Wij verzorgen toegankelijke workshops op locatie voor (vrijwillige) trainers en coaches, die meer willen weten over het trainerschap en het creëren van een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. De workshop Basisprincipes van Trainen bestaat in principe uit twee inhoudelijke avonden waarin twee principes per avond worden behandeld. Toch is leren volgens ons ook voornamelijk doen. Daarom bieden wij optioneel de mogelijkheid om een dag(deel) langs te komen en trainingen/wedstrijden te komen observeren.

Klik hier voor meer info over deze workshop.

 

Intervisie Bijeenkomsten

Altijd al eens met andere trainers willen praten over coachen en training geven? Over hoe zij hun sporters motiveren of juist afremmen? Hoe ze een relatie opbouwen met hun sporters? Hoe ze de juiste sfeer creëren in hun team? Hoe ze omgaan met bepaalde tegenslag?

WOUW Performance Coaching organiseert regelmatig intervisie bijeenkomsten voor trainers en coaches (uit alle sporttakken) in gebouw #11 op de KNVB campus.

Gedurende deze avonden staat elke keer een ander coach thema centraal en delen aanwezige trainers en coaches hun kennis onder begeleiding van Performance Coaches Afke van de Wouw en Yara van Gendt.

Klik hier voor meer info over de intervisie bijeenkomsten.

Meer weten? Neem contact op!

Volg ons ook op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Partners:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial