Imagery

Wouw Performance Coaching heeft vele jaren ervaring in het gebruik van Imagery (ook wel visualisatie genoemd) bij (top)sporters.  Imagery is een wetenschappelijk bewezen techniek, welke in de sportwereld wordt gebruikt om sportprestaties en herstel te bevorderen. Deze techniek is echter ook zeer effectief gebleken als onderdeel van het revalideren in de gezondheidszorg.

Imagery is het in gedachte doornemen van een beweging, actie, herstelproces of situatie. Door te visualiseren worden de betrokken neurale verbindingen in het brein versterkt. Visualisatie kan het genezingsproces in het lichaam bevorderen, waardoor een patiënt effectiever en sneller kan herstellen. Zo is visualisatie onder andere effectief gebleken in het vergroten van spierkracht, het verminderen van pijn en angst. Daarnaast zorgt het bij de patiënt voor een optimistische houding hetgeen positief geassocieerd wordt met het volhouden van het revalidatieprogramma.

Omdat Imagery een waardevolle aanvulling is in de revalidatie, hebben we met ‘Behandel Centrum Brabant’ een programma opgezet voor patiënten met een nieuwe heup of knie. Hiervan is een rapport verschenen. Ben jij benieuwd naar alle resultaten? Klik dan hier .

Daarnaast hebben we voor fysiotherapeuten ook een 2-daagse opleiding ontwikkeld ‘WOUW Imagery in revalidatie’. In deze opleiding krijgen de fysiotherapeuten meer informatie over de psychologische aspecten bij blessures en revalidatie en leren ze Imagery en ontspanning succesvol toepassen in hun praktijk. Lees hier meer.

Wouw Performance Coaching biedt verder nog:

Verbeeldingsoefeningen welke gericht zijn op onder andere ontspanning, angst- en pijnvermindering, herstel en het (opnieuw) aanleren van vaardigheden en bewegingen. Tevens worden de artsen, verpleegkundigen en paramedici geschoold in het gebruik van deze manier van trainen waardoor ze patiënten hierin beter kunnen begeleiden.

Kijk voor meer informatie over verbeeldingsoefeningen op: www.lerenpresteren.nl

Meer weten? Neem contact op!

Volg ons ook op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Partners:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial