Intervisie Bijeenkomsten

 

Intervisie

 

Altijd al eens met andere trainers willen praten over coachen en training geven? Over hoe zij hun sporters motiveren of juist afremmen? Hoe ze een relatie opbouwen met hun sporters? Hoe ze de juiste sfeer creëren in hun team? Hoe ze omgaan met bepaalde tegenslag? lees dan vooral verder

WOUW Performance Coaching organiseert elke laatste woensdag van de maand intervisie bijeenkomsten voor trainers en coaches (uit alle sporttakken) in gebouw #11 op de KNVB campus. Gedurende deze avonden staat elke keer een ander coach thema centraal en delen aanwezige trainers en coaches hun kennis onder begeleiding van Performance Coaches Afke van de Wouw en Yara van Gendt.

Wat is intervisie
Intervisie is een methode waarbij mensen hun ideeën, meningen en problemen aan elkaar voorleggen. Als trainer of coach loop je wel eens tegen bepaalde zaken aan waar je niet altijd in je eentje uitkomt. Dan is het fijn om dit te kunnen bespreken met anderen. Maar collega’s kunnen je ook op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen of inzichten. Het delen van deze informatie, kennis en ervaring met anderen wordt intervisie genoemd. Deze methode wordt veelal gebruikt in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en nu dus ook in de sport.

Hoe werkt intervisie
Tijdens de intervisie brengt iedereen een casus in waar hij of zij mee zit of tegen aan loopt. Deze wordt voorgelegd aan de andere trainers en coaches. Eerst wordt de casus goed uitgevraagd en vervolgens delen andere trainers en coaches hun mening, advies of idee. Doordat iedereen andere ervaringen, kennis en ideeën heeft en dit met elkaar bespreekt, leidt dit tot nieuwe inzichten. Deze inzichten helpen de trainer of coach en geven handvatten om met zijn of haar probleem om te gaan. Vervolgens delen Afke en Yara wetenschappelijke theorieën en/of modellen betreffende het thema van de intervisie. De trainers en coaches gaan hierna weer in groepjes uiteen om op basis van de nieuwe kennis elkaar wederom te voorzien van feedforward.

Waarom intervisie
Naast de mogelijkheid om je casus in te brengen, ontwikkel je jezelf ook door het delen van nieuwe kennis en ervaring met trainers en coaches van andere sporten. Intervisie geeft je niet alleen nieuwe inzichten, maar het is het ook nog eens heel waardevol en leuk. Het kan heel fijn zijn om gehoord te worden en je mening te delen. Het nadenken over casuïstiek werkt verbindend en geeft vaak veel nieuwe energie!

Licentiepunten
Meerdere sportbonden geven licentiepunten voor onze intervisies:
• NKBV: 1 punt
• KNZB: 1/2 punt
• NHV: 2 punten
• Atletiekunie: 2 punten

Praktische informatie
• Tijd: van 19.00 tot 21.30 uur (incl. pauze) met aansluitend borrel
• Kosten deelname: € 45,- euro (excl. 21% BTW) per keer
• Locatie: Gebouw #11 op de KNVB campus, Woudenbergseweg 56 te Zeist
• Opgeven en meer info via yara@wouwpc.nl

 

Agenda

 
Woensdag 12 februari 2020: thema ‘Weerbaarheid’

Woensdag 15 april 2020: thema ‘Omgaan met druk’

 

 

Wil je je opgeven? Neem contact op met yara@wouwpc.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial