Wij hebben een nieuwe roomie in #11, namelijk de sportpsycholoog Anneke Goslings. Hier een introductie over Anneke.

Mijn loopbaan begon in Groningen, waar ik tijdens mijn studie aan de ALO, besloot de overstap te maken naar de studie Psychologie. Op zich was een Academie waar je continu bezig was met sport en bewegen op mijn lijf geschreven, maar ik wilde meer weten over de beweegredenen en emoties achter dat bewegen en überhaupt meer begrijpen van ons menselijke gedragingen. Ik studeerde af als Sociaal Psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen met een specialisatie in de sportpsychologie en deed onderzoek naar de motivatie en prestatie van teamsporters (hockey). Mijn stage en onderzoek mocht ik voltooien onder de vleugels van Hardy Menkehorst en zijn Mental Training en Coaching Centre, een inspirerende werkplek. Het proefde naar meer en ik besloot de (toentertijd eerste lichting) Postdoctorale opleiding tot praktiserend sportpsycholoog (POPS) te volgen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Met mijn accreditatie op zak startte ik gelijk dezelfde dag nog mijn eigen praktijk in Den Haag. In 2012 sloot ik aan bij multidisciplinair centrum voor gezondheid, voeding en sport ‘Gezond aan Zee’ in de haven van Scheveningen (www.gezondaanzee.nl). Een prachtige locatie om te werken en een fijn team van zorg professionals die staan voor een holistische aanpak op het gebied van revalidatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Ik leg me vooral toe op het verzorgen van individuele mentale begeleiding/training voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Sporters, maar ook zeker andere geïnteresseerden die zich willen versterken op het gebied van mentale weerbaarheid. Onlangs startte ik een nieuwe dienst genaamd Oertocht, waar mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren is gegoten in een nieuw outdoor jasje. Ik maak daarbij gebruik van de kennis van ACT (Acceptance en Committment Therapy). Het is bestemd voor enthousiaste gemotiveerde mensen die ervoor kiezen het heft in eigen hand te nemen. Om een duurzaam leven te leven waarbij je waarden en drijfveren centraal staan. Ik werk het liefst buiten in de natuur.
Kijk voor meer informatie over mij op: www.oertocht.nl

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial