Over ons

 

Het WOUW Performance Coaching Team

Wij hebben onze achtergrond in de sportpsychologie, bewegingswetenschappen en arbeids- en organisatiepsychologie. Tevens hebben wij jarenlange ervaring in de sport en de fysiotherapie. Maak hieronder kennis met ons team.

Afke van de Wouw

Afke van de Wouw

Performance coach

Als fysiotherapeut ben ik opgeleid om vooral aandacht te besteden aan het houdings- en bewegingsapparaat. Ik raakte echter steeds meer geïnteresseerd in wat zich in het hoofd afspeelt. Om die reden ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren met als hoofdrichting Sportpsychologie. In die tijd stapte ik ook over van het voetbal naar het hockey en ging ik werken met zowel heren als dames teams. Ik vond het interessant om werkzaam te zijn in een andere tak van sport met een eigen cultuur.
Mijn stage liep ik bij Nederlands Olympisch Comité*Nationale Sport Federatie (NOC*NSF) afdeling Topsport. Ik onderzocht in hoeverre de topsporters die naar de Olympische Spelen in Atlanta waren geweest, gebruik hadden gemaakt van sportpsychologische begeleiding in hun voorbereiding op die Spelen. En zo ja, op welke manier. Een soortgelijk onderzoek deed enkele jaren later ook in Oslo bij de Noorse topsporters die naar de Olympische Spelen van Nagano waren geweest.

Na mijn studietijd ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de sportbegeleiding en organisatorische werkzaamheden in de sport. Sindsdien werk ik voor sportorganisaties zoals NOC*NSF, sportbonden en NLcoach. Ook geef ik les, lezingen en cursussen voor sporters, trainers, coaches, (para)medici en overige geïnteresseerden. Dit kunnen ook mensen uit het bedrijfsleven zijn, die de metafoor sport graag gebruiken in hun bedrijf. Voor mijn volledige CV klik hier.

Tot slot begeleid ik sporters, teams en coaches met name in het voetbal. Ik heb in de staf gezeten van de selectie van VVV-Venlo, FC Twente (Dames) en FC Utrecht. Ook werk ik als coach voor de coach bij Vitesse. Na mijn studies heb ik cursussen gedaan in de haptonomie, NLP, MBTI en Yoga. Met deze brede achtergrond zie ik sporters vanuit een holistisch perspectief. Dus ik kijk naar het totaalplaatje van de sporter.

Kijk voor meer informatie over mij op: www.afkevandewouw.nl

Yara van Gendt

Yara van Gendt

Performance coach

Mijn naam is Yara van Gendt (1991). Bij WOUW Performance Coaching begeleid ik sporters, coaches en teams in het leveren van (top) prestaties en verzorg ik workshops voor sportverenigingen, teams, hogescholen en bedrijven. De onderwerpen zijn erg divers, bijvoorbeeld workshops voor beginnende (hockey) trainers en coaches waarin zij tools meekrijgen om een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat te creëren. Daarnaast passen we (sport)psychologische principes toe in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

Samen met Afke schrijf ik momenteel het boek ‘Leren Revalideren’ voor sporters over de psychologische factoren bij het ontstaan van blessures en die tijdens de revalidatie een rol spelen.

Ik ben altijd geïnteresseerd in de reden achter gedrag en in de sport specifiek in de reden achter succes en falen. Door mijn sportieve familie ben ik van kleins af aan veel met sport bezig geweest en is sport een groot onderdeel van mijn leven. Zelf hockey ik graag en bezoek ik geregeld sportevenementen zoals de Olympische Spelen. Na een half jaar in Zweden sports psychology te hebben gestudeerd raakte ik ervan overtuigd dat ik sportpsycholoog wilde worden. Ik kwam erachter dat succes en falen verklaard kan worden, en belangrijker, beïnvloed kan worden door je brein. Dit fascineert mij en het geeft mij energie om elke dag bezig te zijn met het verbeteren van (sport)prestaties. Ik blijf mij ook graag ontwikkelen door cursussen en opleidingen te volgen, bijvoorbeeld in ACT, ondernemerschap en EMDR.

In 2018 heb ik de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de VU afgerond wat mij de titel SPORTPSYCHOLOOG VSPN® geeft. Daarvoor heb ik de master sport- en prestatiepsychologie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en de bachelor sociale- en arbeids & organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2014 heb ik stage gelopen bij het Centre of Excellence van de Football Federation Australia op het Australian Institute of Sport bij het onder de 17 voetbalteam. Na aanleiding van een literatuurstudie en gesprekken met de staf en alle spelers heb ik een handleiding geschreven over talentontwikkeling en een “monitoring tool” ontwikkeld. Op deze manier kan de ontwikkeling van de spelers op het mentale vlak worden bijgehouden.Het monitoren van mentale ontwikkeling ben ik vervolgens bij de A-jeugd van sc Heerenveen gaan doen door middel van mijn eigen ontwikkelde monitoring tool.

Kijk voor meer informatie over mij op: www.yaravangendt.nl 

Rachel Mönnich

Rachel Mönnich

Stagiaire

Mijn naam is Rachel Mönnich, 21 jaar, uit Amstelveen. Ik heb mijn bachelor Psychologie gehaald aan de Vrije Universiteit en in september ben ik begonnen aan de master Sport and Performance Psychology aan de Universiteit van Amsterdam. Voor mijn studie zal ik aankomende halfjaar stagelopen bij Wouw Performance Coaching. Hierbij zal ik mij voornamelijk richten op het verder ontwikkelen van de e-learning programma’s van de boeken ‘Leren Presteren’ en ‘Leren Revalideren’. Ik kijk er naar uit om mijn kennis in de praktijk toe te kunnen passen en te zien hoe het bij Wouw Performance Coaching in zijn werk gaat.

Sporten is erg belangrijk voor mij. Met name voetbal en judo vind ik leuk om te doen. Op het voetbalveld ben ik als midmid de spelverdeler, waarbij je me over het hele veld kunt vinden. Op de judomat draag ik trots de zwarte band, waarbij ik af en toe help in het lesgeven van kinderen. Op dit moment zit sporten er voor mij helaas niet in, ik ben namelijk bezig met een kruisband revalidatie.

Strahinja Kosanovic

Strahinja Kosanovic

Stagiaire

Mijn naam is Strahinja Kosanovic, de meeste mensen noemen me Stra. Ik ben 27 jaar en woon in Houten. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar toegepaste psychologie. Als afronding van mijn studie loop ik mijn afstudeerstage bij Wouw performance coaching. Hier ga ik aan de slag met het ontwikkelen van een E-learning platform voor het nieuwste boek dat Afke en Yara hebben geschreven; ‘Leren revalideren’. Ook zal ik Afke en Yara ondersteunen tijdens workshops en lezingen die zij geven. Ik kijk er erg naar uit om de geleerde theorie in praktijk te brengen!

Ik heb altijd een passie gehad voor sport, in het bijzonder voor martial arts. Van jongs af aan heb ik op hoog niveau judo beoefend en aan verschillende wedstrijden meegedaan. Na een zware blessure moest ik helaas stoppen met judo. Gelukkig kan ik mijn passie nu kwijt in de sportschool met krachttraining en HIIT.

Ik hoop tijdens mijn stage andere mensen te inspireren de beste versie van zichzelf te worden. Ik geloof er sterk in dat met de juiste begeleiding en motivatie iedereen zijn doel kan bereiken. Daarom ben ik erg enthousiast om aan deze stage bij Wouw Performance Coaching te beginnen!

Mees van Dijk

Mees van Dijk

Stagiaire

Mijn naam is Mees van Dijk, ik ben 23 jaar en ik woon in Nijmegen. Op de Radboud Universiteit heb ik de bachelor psychologie behaald en daarna ben ik de master Sport and Performance Psychology begonnen aan de Universiteit van Amsterdam. Als afronding van deze master ga ik het komende semester stage lopen bij Wouw Performance Coaching. Hier ga ik me bezighouden met het ontwikkelen van een E-learning platform voor het nieuwste boek wat Yara en Afke hebben geschreven; ‘Leren Revalideren’. Ook zal ik Afke en Yara ondersteunen bij workshops en lezingen die zij geven. Ik heb er erg veel zin in om de theorie die ik heb geleerd in de praktijk te gaan toepassen!

Zelf ben ik ook al sinds jongs af aan veel met sport bezig. Aangezien ik veel sporten leuk vindt, heb ik vroeger dan ook al veel verschillende sporten beoefend. Sinds een aantal jaar ben ik begonnen met wielrennen en schaatsen, deze combinatie vind ik ontzettend leuk! Vanuit Nijmegen maak ik vaak mooie fietsritjes, bijvoorbeeld over de Posbank (Veluwe). Het ontdekken van mooie nieuwe plekken maakt wielrennen voor mij dan ook heel leuk. Er zijn nog een heleboel plekken waar ik heen wil, dus nog genoeg om naar uit te kijken!

Lisa Beekman

Lisa Beekman

Stagiaire

Mijn naam is Lisa Beekman, geboren en getogen in Apeldoorn. Ik heb mijn Toegepaste Psychologie propedeuse gehaald aan het Saxion in Deventer. Daarna heb ik een bachelor Psychologie gedaan met als richting klinische psychologie aan de Universiteit In Utrecht.

Tijdens mijn studiejaren is krachttraining altijd mijn uitlaatklep geweest. Mezelf afmatten in de sportschool is mijn me-time en daarom super belangrijk voor mij. Tijdens mijn bachelor ontstond dan ook het idee om mijn passie voor sport te combineren met mijn passie voor de psychologie. Daarom ben ik nu bezig met de Master Sport and Performance Psychology aan de Universiteit van Amsterdam. Na al die jaren theoretische kennis op te hebben gedaan is het tijd om deze kennis in de praktijk te brengen.

Ik kijk ernaar uit om komend half jaar te leren hoe de sportpsychologische praktijk eruit ziet bij Wouw Performance Coaching. Ik zal mij voor namelijk bezig houden met het ontwikkelen van een e-learning programma passend bij het boek ‘Leren Presteren’ geschreven door Afke.

Charles Drinkwater

Charles Drinkwater

Stagiair

My name is Charles Drinkwater and I live in Luxembourg. I have accumulated a lot of experience being a competitive athlete in a variety of sports such as football, table tennis, tennis and cycling.

It was in cycling, from the age of 12, where I experienced the most success and I was part of the Luxembourg National Team setup between the ages of 13 and 18. I have always been attracted to pushing myself to the limit but it was working with my cycling coaches that I gained a real appreciation for the scientific and strategic approaches that are required to give an athlete the best opportunity to reach their full potential, with a special appreciation for how fundamental psychology was in increasing performance.

This year, in July 2022, I completed a Bachelor of Science degree in Sport and Exercise Science from Loughborough University in the UK specialising in Sport Psychology, Physiology and Nutrition. Over the course of my studies I developed a specific fondness for the role of psychology and I wrote my final year project on the role of certain personality traits and different motivational training environments on an athlete’s performance.

At Wouw Performance Coaching I will be focusing on developing blogs, vlogs, articles and podcasts for the English section of the Wouw website and may also help seek other ways to share the vital knowledge with me also being a fluent speaker in German, French and Luxembourgish as well.

In September 2023 I will continue my studies with a master’s in sport psychology in the Netherlands. I am always eager to learn and I hope that my knowledge as a competitive athlete, coach, referee and sport scientist and working experienced professionals will lead to the production of some high quality content and help any person listening or reading to gain inspiration and help achieve their sporting objectives.

Evelien Eijsink

Evelien Eijsink

Performance coach

Mijn naam is Evelien Eijsink. Ik heb mijn bachelor gehaald in de Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik ook de master Sport- en Prestatiepsychologie gedaan. Mijn kennis zit dus voornamelijk in de (ab)normale ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen met alle daarbij komende problemen en ontwikkelingen in het dagelijks leven en met name in de sport.

Naast mijn studie ben ik al van jongs af aan met veel plezier actief in de hockeywereld. Naast dat ik zelf speel, heb ik ook training gegeven aan de breedtesport. Dit vond ik zo leuk dat ik ben doorgegroeid tot hoofdcoach bij de selectieteams. Wat ik hier zag en ervoer gaf mij reden om nog verder te kijken. Hoe zouden wij als club het algemene niveau en de ontwikkeling van sporters, trainers en coaches kunnen verbeteren? Met deze vraag in mijn hoofd heb ik als technisch coördinator samen met de technische staf aan het beleid en de uitvoering rondom talentontwikkeling en de begeleiding van de top- en breedteteams gewerkt.

Als trainer, coach en technisch coördinator heb ik ervaren hoeveel invloed je kan hebben op een team, een individu en de sporters onderling. Niet alleen de technische of tactische feedback heeft invloed, maar juist ook de gesprekken voor of na de training en wedstrijd. Ik vroeg mij af wat maakte dat iets niet of juist wel heel goed lukte. Wat dachten ze? Wat voor invloed had dat op hun ontwikkeling en prestatie? Wat konden zij en ik daar aan doen? Deze vragen hebben mij er toe gezet om verder te kijken dan alleen het ‘fysieke’. Ik ben er namelijk van overtuigd dat niet alleen het lichaam te trainen is, maar ook de hersenen en dat deze samen tot de optimale prestatie kunnen leiden.

Arlene Valkenburg

Arlene Valkenburg

Performance coach

Mijn naam is Arlene Valkenburg. In 2018 heb ik mijn master Social, Health and Organisational Psychology aan de Universiteit van Utrecht behaald. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in de gezondheidspsychologie en in de sport- en prestatiepsychologie. Hiermee heb ik kennis opgedaan over de psychologie van gezond en ongezond gedrag en het bevorderen van gezondere keuzes hierin.

Mijn interesse in de (sport)psychologie is gegroeid toen ik als tiener moest stoppen met turnen vanwege blessures. Het omgaan met de blessures, de motivatie vinden om verder te gaan, nieuwe doelen stellen en opnieuw vertrouwen krijgen in je lichaam waren aspecten die ik zelf volop tegenkwam. Het fascineert mij dat het aanleren van de juiste psychologische vaardigheden in dit soort situaties echt een verschil kan maken. Hier is het mijn doel geworden om anderen dit ook te kunnen laten ervaren.

Tegenwoordig houd ik ervan om te zwemmen, fitnessen en slacklinen. In mijn werk focus ik me graag op iedereen die de ambitie heeft om zichzelf te verbeteren en die streeft naar hogere prestaties. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende werkvelden van coaching, waaronder het bedrijfsleven en het onderwijs, zodat ik allerlei doelgroepen verder kan helpen. Bij WOUW Performance Coaching ben ik actief in het ontwikkelen en uitzetten van het BrainPerformanceProfile.

Oud WPC’ers

Larissa Bel

Larissa Bel

Tjeu van der Lit

Tjeu van der Lit

Floor Verhoogt

Floor Verhoogt

Jolien Landman

Jolien Landman

Marie-Louise Meijman

Marie-Louise Meijman

Yannick Geel

Yannick Geel

 
Kees Wallis

Kees Wallis

 
Folkert Steen

Folkert Steen

 
Ilse Frans

Ilse Frans

Lilian van der Meer

Lilian van der Meer

 
Jeanine Knol

Jeanine Knol

 
Wouter van Voorst

Wouter van Voorst

 
Dominique van der Paard

Dominique van der Paard

 
Yannick Balk

Yannick Balk

Pleun van Doornik

Pleun van Doornik

 
Fenna Heijnen

Fenna Heijnen

 
Glenn Coates

Glenn Coates

Fenna Maarse

Fenna Maarse

Wies Stevens

Wies Stevens

Sophie ten Asbroek

Sophie ten Asbroek

Christy Kouwenhoven

Christy Kouwenhoven

Monique Vroege

Monique Vroege

 
Elke Reisch

Elke Reisch

 
Lisa Ainsley

Lisa Ainsley

 
Joep Meijs

Joep Meijs

 
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial