Over ons

 

Het WOUW Performance Coaching Team

Wij hebben onze achtergrond in de sportpsychologie, bewegingswetenschappen en arbeids- en organisatiepsychologie. Tevens hebben wij jarenlange ervaring in de sport en de fysiotherapie. Maak hieronder kennis met ons team.

Afke van de Wouw

Afke van de Wouw

Performance coach

Als fysiotherapeut ben ik opgeleid om vooral aandacht te besteden aan het houdings- en bewegingsapparaat. Ik raakte echter steeds meer geïnteresseerd in wat zich in het hoofd afspeelt. Om die reden ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren met als hoofdrichting Sportpsychologie. In die tijd stapte ik ook over van het voetbal naar het hockey en ging ik werken met zowel heren als dames teams. Ik vond het interessant om werkzaam te zijn in een andere tak van sport met een eigen cultuur.
Mijn stage liep ik bij Nederlands Olympisch Comité*Nationale Sport Federatie (NOC*NSF) afdeling Topsport. Ik onderzocht in hoeverre de topsporters die naar de Olympische Spelen in Atlanta waren geweest, gebruik hadden gemaakt van sportpsychologische begeleiding in hun voorbereiding op die Spelen. En zo ja, op welke manier. Een soortgelijk onderzoek deed enkele jaren later ook in Oslo bij de Noorse topsporters die naar de Olympische Spelen van Nagano waren geweest.

Na mijn studietijd ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de sportbegeleiding en organisatorische werkzaamheden in de sport. Sindsdien werk ik voor sportorganisaties zoals NOC*NSF, sportbonden en NLcoach. Ook geef ik les, lezingen en cursussen voor sporters, trainers, coaches, (para)medici en overige geïnteresseerden. Dit kunnen ook mensen uit het bedrijfsleven zijn, die de metafoor sport graag gebruiken in hun bedrijf. Voor mijn volledige CV klik hier.

Tot slot begeleid ik sporters, teams en coaches met name in het voetbal. Ik heb in de staf gezeten van de selectie van VVV-Venlo, FC Twente (Dames) en FC Utrecht. Ook werk ik als coach voor de coach bij Vitesse. Na mijn studies heb ik cursussen gedaan in de haptonomie, NLP, MBTI en Yoga. Met deze brede achtergrond zie ik sporters vanuit een holistisch perspectief. Dus ik kijk naar het totaalplaatje van de sporter.

Kijk voor meer informatie over mij op: www.afkevandewouw.nl

Yara van Gendt

Yara van Gendt

Performance coach

Mijn naam is Yara van Gendt (1991). Bij WOUW Performance Coaching begeleid ik sporters, coaches en teams in het leveren van (top) prestaties en verzorg ik workshops voor sportverenigingen, teams, hogescholen en bedrijven. De onderwerpen zijn erg divers, bijvoorbeeld workshops voor beginnende (hockey) trainers en coaches waarin zij tools meekrijgen om een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat te creëren. Daarnaast passen we (sport)psychologische principes toe in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

Samen met Afke schrijf ik momenteel het boek ‘Leren Revalideren’ voor sporters over de psychologische factoren bij het ontstaan van blessures en die tijdens de revalidatie een rol spelen.

Ik ben altijd geïnteresseerd in de reden achter gedrag en in de sport specifiek in de reden achter succes en falen. Door mijn sportieve familie ben ik van kleins af aan veel met sport bezig geweest en is sport een groot onderdeel van mijn leven. Zelf hockey ik graag en bezoek ik geregeld sportevenementen zoals de Olympische Spelen. Na een half jaar in Zweden sports psychology te hebben gestudeerd raakte ik ervan overtuigd dat ik sportpsycholoog wilde worden. Ik kwam erachter dat succes en falen verklaard kan worden, en belangrijker, beïnvloed kan worden door je brein. Dit fascineert mij en het geeft mij energie om elke dag bezig te zijn met het verbeteren van (sport)prestaties. Ik blijf mij ook graag ontwikkelen door cursussen en opleidingen te volgen, bijvoorbeeld in ACT, ondernemerschap en EMDR.

In 2018 heb ik de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de VU afgerond wat mij de titel SPORTPSYCHOLOOG VSPN® geeft. Daarvoor heb ik de master sport- en prestatiepsychologie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en de bachelor sociale- en arbeids & organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2014 heb ik stage gelopen bij het Centre of Excellence van de Football Federation Australia op het Australian Institute of Sport bij het onder de 17 voetbalteam. Na aanleiding van een literatuurstudie en gesprekken met de staf en alle spelers heb ik een handleiding geschreven over talentontwikkeling en een “monitoring tool” ontwikkeld. Op deze manier kan de ontwikkeling van de spelers op het mentale vlak worden bijgehouden.Het monitoren van mentale ontwikkeling ben ik vervolgens bij de A-jeugd van sc Heerenveen gaan doen door middel van mijn eigen ontwikkelde monitoring tool.

Kijk voor meer informatie over mij op: www.yaravangendt.nl 

Rachel Mönnich

Rachel Mönnich

Stagiaire

Mijn naam is Rachel Mönnich, 21 jaar, uit Amstelveen. Ik heb mijn bachelor Psychologie gehaald aan de Vrije Universiteit en in september ben ik begonnen aan de master Sport and Performance Psychology aan de Universiteit van Amsterdam. Voor mijn studie zal ik aankomende halfjaar stagelopen bij Wouw Performance Coaching. Hierbij zal ik mij voornamelijk richten op het verder ontwikkelen van de e-learning programma’s van de boeken ‘Leren Presteren’ en ‘Leren Revalideren’. Ik kijk er naar uit om mijn kennis in de praktijk toe te kunnen passen en te zien hoe het bij Wouw Performance Coaching in zijn werk gaat.

Sporten is erg belangrijk voor mij. Met name voetbal en judo vind ik leuk om te doen. Op het voetbalveld ben ik als midmid de spelverdeler, waarbij je me over het hele veld kunt vinden. Op de judomat draag ik trots de zwarte band, waarbij ik af en toe help in het lesgeven van kinderen. Op dit moment zit sporten er voor mij helaas niet in, ik ben namelijk bezig met een kruisband revalidatie.

Strahinja Kosanovic

Strahinja Kosanovic

Stagiaire

Mijn naam is Strahinja Kosanovic, de meeste mensen noemen me Stra. Ik ben 27 jaar en woon in Houten. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar toegepaste psychologie. Als afronding van mijn studie loop ik mijn afstudeerstage bij Wouw performance coaching. Hier ga ik aan de slag met het ontwikkelen van een E-learning platform voor het nieuwste boek dat Afke en Yara hebben geschreven; ‘Leren revalideren’. Ook zal ik Afke en Yara ondersteunen tijdens workshops en lezingen die zij geven. Ik kijk er erg naar uit om de geleerde theorie in praktijk te brengen!

Ik heb altijd een passie gehad voor sport, in het bijzonder voor martial arts. Van jongs af aan heb ik op hoog niveau judo beoefend en aan verschillende wedstrijden meegedaan. Na een zware blessure moest ik helaas stoppen met judo. Gelukkig kan ik mijn passie nu kwijt in de sportschool met krachttraining en HIIT.

Ik hoop tijdens mijn stage andere mensen te inspireren de beste versie van zichzelf te worden. Ik geloof er sterk in dat met de juiste begeleiding en motivatie iedereen zijn doel kan bereiken. Daarom ben ik erg enthousiast om aan deze stage bij Wouw Performance Coaching te beginnen!

Oud WPC’ers

Mees van Dijk

Mees van Dijk

Evelien Eijsink

Evelien Eijsink

Larissa Bel

Larissa Bel

 

Tjeu van der Lit

Tjeu van der Lit

 

Floor Verhoogt

Floor Verhoogt

 

Jolien Landman

Jolien Landman

 

Marie-Louise Meijman

Marie-Louise Meijman

 

Yannick Geel

Yannick Geel

 

Kees Wallis

Kees Wallis

 

Folkert Steen

Folkert Steen

 

Lisa Beekman

Lisa Beekman

Arlene Valkenburg

Arlene Valkenburg

Ilse Frans

Ilse Frans

 

Lilian van der Meer

Lilian van der Meer

 

Jeanine Knol

Jeanine Knol

 

Wouter van Voorst

Wouter van Voorst

 

Dominique van der Paard

Dominique van der Paard

 

Yannick Balk

Yannick Balk

 

Pleun van Doornik

Pleun van Doornik

 

Fenna Heijnen

Fenna Heijnen

 

Charles Drinkwater

Charles Drinkwater

Glenn Coates

Glenn Coates

 

Fenna Maarse

Fenna Maarse

 

Wies Stevens

Wies Stevens

 

Sophie ten Asbroek

Sophie ten Asbroek

 

Christy Kouwenhoven

Christy Kouwenhoven

 

Monique Vroege

Monique Vroege

 

Elke Reisch

Elke Reisch

 

Lisa Ainsley

Lisa Ainsley

 

Joep Meijs

Joep Meijs

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial