Over ons

 

Het WOUW Performance Coaching Team

Wij hebben onze achtergrond in de sportpsychologie, bewegingswetenschappen en arbeids- en organisatiepsychologie. Tevens hebben wij jarenlange ervaring in de sport en de fysiotherapie. Maak hieronder kennis met ons team.

Afke van de Wouw

Afke van de Wouw

Performance coach

Als fysiotherapeut ben ik opgeleid om vooral aandacht te besteden aan het houdings- en bewegingsapparaat. Ik raakte echter steeds meer geïnteresseerd in wat zich in het hoofd afspeelt. Om die reden ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren met als hoofdrichting Sportpsychologie. In die tijd stapte ik ook over van het voetbal naar het hockey en ging ik werken met zowel heren als dames teams. Ik vond het interessant om werkzaam te zijn in een andere tak van sport met een eigen cultuur. Mijn stage liep ik bij Nederlands Olympisch Comité*Nationale Sport Federatie (NOC*NSF) afdeling Topsport. Ik onderzocht in hoeverre de topsporters die naar de Olympische Spelen in Atlanta waren geweest, gebruik hadden gemaakt van sportpsychologische begeleiding in hun voorbereiding op die Spelen. En zo ja, op welke manier. Een soortgelijk onderzoek deed enkele jaren later ook in Oslo bij de Noorse topsporters die naar de Olympische Spelen van Nagano waren geweest. Na mijn studietijd ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de sportbegeleiding en organisatorische werkzaamheden in de sport. Sindsdien werk ik voor sportorganisaties zoals NOC*NSF, sportbonden en NLcoach. Ook geef ik les, lezingen en cursussen voor sporters, trainers, coaches, (para)medici en overige geïnteresseerden. Dit kunnen ook mensen uit het bedrijfsleven zijn, die de metafoor sport graag gebruiken in hun bedrijf. Voor mijn volledige CV klik hier. Tot slot begeleid ik sporters, teams en coaches met name in het voetbal. Ik heb in de staf gezeten van de selectie van VVV-Venlo, FC Twente (Dames) en FC Utrecht. Ook werk ik als coach voor de coach bij Vitesse. Na mijn studies heb ik cursussen gedaan in de haptonomie, NLP, MBTI en Yoga. Met deze brede achtergrond zie ik sporters vanuit een holistisch perspectief. Dus ik kijk naar het totaalplaatje van de sporter. Kijk voor meer informatie over mij op: www.afkevandewouw.nl

Yara van Gendt

Yara van Gendt

Performance coach

Mijn naam is Yara van Gendt (1991). Bij WOUW Performance Coaching begeleid ik sporters, coaches en teams in het leveren van (top) prestaties en verzorg ik workshops voor sportverenigingen, teams, hogescholen en bedrijven. De onderwerpen zijn erg divers, bijvoorbeeld workshops voor beginnende (hockey) trainers en coaches waarin zij tools meekrijgen om een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat te creëren. Daarnaast passen we (sport)psychologische principes toe in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Samen met Afke schrijf ik momenteel het boek ‘Leren Revalideren’ voor sporters over de psychologische factoren bij het ontstaan van blessures en die tijdens de revalidatie een rol spelen. Ik ben altijd geïnteresseerd in de reden achter gedrag en in de sport specifiek in de reden achter succes en falen. Door mijn sportieve familie ben ik van kleins af aan veel met sport bezig geweest en is sport een groot onderdeel van mijn leven. Zelf hockey ik graag en bezoek ik geregeld sportevenementen zoals de Olympische Spelen. Na een half jaar in Zweden sports psychology te hebben gestudeerd raakte ik ervan overtuigd dat ik sportpsycholoog wilde worden. Ik kwam erachter dat succes en falen verklaard kan worden, en belangrijker, beïnvloed kan worden door je brein. Dit fascineert mij en het geeft mij energie om elke dag bezig te zijn met het verbeteren van (sport)prestaties. Ik blijf mij ook graag ontwikkelen door cursussen en opleidingen te volgen, bijvoorbeeld in ACT, ondernemerschap en EMDR. In 2018 heb ik de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de VU afgerond wat mij de titel SPORTPSYCHOLOOG VSPN® geeft. Daarvoor heb ik de master sport- en prestatiepsychologie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en de bachelor sociale- en arbeids & organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2014 heb ik stage gelopen bij het Centre of Excellence van de Football Federation Australia op het Australian Institute of Sport bij het onder de 17 voetbalteam. Na aanleiding van een literatuurstudie en gesprekken met de staf en alle spelers heb ik een handleiding geschreven over talentontwikkeling en een “monitoring tool” ontwikkeld. Op deze manier kan de ontwikkeling van de spelers op het mentale vlak worden bijgehouden.Het monitoren van mentale ontwikkeling ben ik vervolgens bij de A-jeugd van sc Heerenveen gaan doen door middel van mijn eigen ontwikkelde monitoring tool. Kijk voor meer informatie over mij op: www.yaravangendt.nl 

Dagmar van Loon

Dagmar van Loon

Stagiaire/sportpsycholoog i.o

Ik ben Dagmar van Loon, 25 jaar en woon in Lisse. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie, maar tijdens een lange stage kwam ik erachter dat ik dat werk toch niet leuk genoeg vond. Vervolgens heb ik mijn bachelor Psychobiologie gehaald aan de UvA en nu volg ik daar ook de master Sport and Performance Psychology. Sport is echt een passie van mij en ik bezoek dan ook regelmatig sportevenementen zoals het WK schaatsen in Thialf, voetbalwedstrijden of het ABN AMRO tennistoernooi. Zelf tennis ik sinds mijn vijfde en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Tegenwoordig maak ik ook regelmatig een uitstapje naar de padelbaan. Het komende half jaar zal ik stage lopen bij WOUW Performance Coaching. Ik zal me vooral bezig houden met de vraag wat fysiotherapeuten nodig hebben om (meer) gebruik te maken van sportpsychologische kennis en deze tools ook in te zetten tijdens hun werk. Zo komen mijn interesses in sport, revalidatie en psychologie mooi samen.

Liam Roberts

Liam Roberts

Stagiaire/sportpsycholoog i.o

Hoi, ik ben Liam Roberts, een 22-jarige liefhebber van sportpsychologie die momenteel in Amsterdam woont. Ik kom oorspronkelijk uit de prachtige staat Washington in de VS, maar de afgelopen vier jaar heb ik in Nederland gewoond. Ik begon mijn Nederlandse avontuur aan het Amsterdam University College, een klein liberal arts universiteit in Amsterdam Oost. In mijn tijd daar ontdekte ik een grote passie voor andere helpen hun prestaties en welzijn te verbeteren, waardoor ik nu een master in sport- en prestatiepsychologie volg aan de Universiteit van Amsterdam. De komende zes maanden zal ik me, tijdens mijn stage bij Wouw Performance Coaching, voornamelijk richten op het uitvoeren van een onderzoek naar de psychologische behoeften van geblesseerde sporters tijdens hun revalidatieproces. Daarnaast wil ik graag de achterliggende redenen ontrafelen waarom atleten niet volledig gebruik maken van de waardevolle hulpbronnen die sportpsychologen aanbieden en strategieën bedenken om deze kloof effectief te overbruggen. Mijn persoonlijke band met dit vakgebied komt voort uit mijn eigen ervaringen met sportblessures, ik ben namelijk momenteel aan het herstellen van een gescheurde voorste kruisband en meniscus die ik heb opgelopen met voetballen. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan en te leren van het dynamische team van Wouw Performance Coaching, mijn kennis toe te passen in de praktijk en waardevolle ervaring op te doen als sportpsycholoog in opleiding.

Oud WPC’ers

Matthijs de Raaf

Matthijs de Raaf

 

Esther Kloosterman

Esther Kloosterman

 

Strahinja Kosanovic

Evelien Eijsink

Evelien Eijsink

 

Larissa Bel

Larissa Bel

 

Tjeu van der Lit

Tjeu van der Lit

 

Floor Verhoogt

Floor Verhoogt

 

Jolien Landman

Jolien Landman

 

Marie-Louise Meijman

Marie-Louise Meijman

 

Yannick Geel

Yannick Geel

 

Kees Wallis

Kees Wallis

 

Folkert Steen

Folkert Steen

 

Rachel Mönnich

Mees van Dijk

Mees van Dijk

 

Lisa Beekman

Lisa Beekman

 

Arlene Valkenburg

Arlene Valkenburg

 

Ilse Frans

Ilse Frans

 

Lilian van der Meer

Lilian van der Meer

 

Jeanine Knol

Jeanine Knol

 

Wouter van Voorst

Wouter van Voorst

 

Dominique van der Paard

Dominique van der Paard

 

Yannick Balk

Yannick Balk

 

Pleun van Doornik

Pleun van Doornik

 

Fenna Heijnen

Fenna Heijnen

 

Charles Drinkwater

Charles Drinkwater

 

Glenn Coates

Glenn Coates

 

Fenna Maarse

Fenna Maarse

 

Wies Stevens

Wies Stevens

 

Sophie ten Asbroek

Sophie ten Asbroek

 

Christy Kouwenhoven

Christy Kouwenhoven

 

Monique Vroege

Monique Vroege

 

Elke Reisch

Elke Reisch

 

Lisa Ainsley

Lisa Ainsley

 

Joep Meijs

Joep Meijs

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial