Over ons

 

Het WOUW Performance Coaching Team

Wij hebben onze achtergrond in de sportpsychologie, bewegingswetenschappen en arbeids- en organisatiepsychologie. Tevens hebben wij jarenlange ervaring in de sport en de fysiotherapie. Maak hieronder kennis met ons team.

Afke van de Wouw

Afke van de Wouw

Performance coach

Als fysiotherapeut ben ik opgeleid om vooral aandacht te besteden aan het houdings- en bewegingsapparaat. Ik raakte echter steeds meer geïnteresseerd in wat zich in het hoofd afspeelt. Om die reden ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren met als hoofdrichting Sportpsychologie. In die tijd stapte ik ook over van het voetbal naar het hockey en ging ik werken met zowel heren als dames teams. Ik vond het interessant om werkzaam te zijn in een andere tak van sport met een eigen cultuur.
Mijn stage liep ik bij Nederlands Olympisch Comité*Nationale Sport Federatie (NOC*NSF) afdeling Topsport. Ik onderzocht in hoeverre de topsporters die naar de Olympische Spelen in Atlanta waren geweest, gebruik hadden gemaakt van sportpsychologische begeleiding in hun voorbereiding op die Spelen. En zo ja, op welke manier. Een soortgelijk onderzoek deed enkele jaren later ook in Oslo bij de Noorse topsporters die naar de Olympische Spelen van Nagano waren geweest.

Na mijn studietijd ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de sportbegeleiding en organisatorische werkzaamheden in de sport. Sindsdien werk ik voor sportorganisaties zoals NOC*NSF, sportbonden en NLcoach. Ook geef ik les, lezingen en cursussen voor sporters, trainers, coaches, (para)medici en overige geïnteresseerden. Dit kunnen ook mensen uit het bedrijfsleven zijn, die de metafoor sport graag gebruiken in hun bedrijf. Voor mijn volledige CV klik hier.

Tot slot begeleid ik sporters, teams en coaches met name in het voetbal. Ik heb in de staf gezeten van de selectie van VVV-Venlo, FC Twente (Dames) en FC Utrecht. Ook werk ik als coach voor de coach bij Vitesse. Na mijn studies heb ik cursussen gedaan in de haptonomie, NLP, MBTI en Yoga. Met deze brede achtergrond zie ik sporters vanuit een holistisch perspectief. Dus ik kijk naar het totaalplaatje van de sporter.

Kijk voor meer informatie over mij op: www.afkevandewouw.nl

Yara van Gendt

Yara van Gendt

Performance coach

Mijn naam is Yara van Gendt (1991).  In 2018 heb ik de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de VU afgerond wat mij de titel SPORTPSYCHOLOOG VSPN® geeft. Daarvoor heb ik de master sport- en prestatiepsychologie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en de bachelor sociale- en arbeids & organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht.

Ik ben altijd geïnteresseerd in de reden achter gedrag en in de sport specifiek in de reden achter succes en falen. Door mijn sportieve familie ben ik van kleins af aan veel met sport bezig geweest en is sport een groot onderdeel van mijn leven. Zelf hockey ik graag en bezoek ik geregeld sportevenementen.
Na een half jaar in Zweden te hebben gestudeerd en daar het vak sportspsychology te volgen, raakte ik ervan overtuigd dat sportpsycholoog worden, was wat ik wilde. Ik kwam erachter dat succes en falen verklaard kan worden, en belangrijker, beïnvloed kan worden door je brein. Dit fascineert mij en het geeft mij energie om elke dag bezig te zijn met het verbeteren van (sport)prestaties.

In 2014 heb ik stage gelopen bij het Centre of Excellence van de Football Federation Australia op het Australian Institute of Sport bij het onder de 17 voetbalteam. Na aanleiding van een literatuurstudie en gesprekken met de staf en alle spelers heb ik een handleiding geschreven over talentontwikkeling en een “monitoring tool” ontwikkeld. Op deze manier kan de ontwikkeling van de spelers op het mentale vlak worden bijgehouden.Het monitoren van mentale ontwikkeling ben ik vervolgens bij de A-jeugd van sc Heerenveen gaan doen door middel van mijn eigen ontwikkelde monitoring tool.

Bij WOUW Performance Coaching verzorg ik onder andere workshops voor beginnende (hockey)trainers en coaches waarin zij tools meekrijgen om een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat te creëren. Daarnaast begeleid ik sporters en teams in het behalen van optimale prestaties en werk ik samen met Afke en stagiaires aan meerdere projecten in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg

Kijk voor meer informatie over mij op: www.yarasportminded.nl

Jolien Landman

Jolien Landman

Stagiaire

Mijn naam is Jolien Landman. Momenteel volg ik de opleiding Sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van mijn bachelor Psychologie aan de Universiteit van Utrecht wilde ik graag de sport kant op gaan. Sinds mijn 5e heb ik fanatiek gedanst en gekorfbald. Helaas viel dat uiteindelijk niet meer te combineren, waardoor ik nu alleen op hoog niveau korfbal. Ook geef ik trainen aan korfbaltalenten rond de 12 jaar op mijn club.

Het heeft me altijd gefascineerd hoe belangrijk het mentale aspect van sport is. Vooral de mentale kant van blessures vind ik interessant. Zelf heb ik langer dan een jaar moeten herstellen van een hersenschudding. Mentaal een ontzettend zware periode. Vreselijk om niet meer op je lichaam te kunnen vertrouwen en niet te weten of en wanneer je er bovenop komt. Daarnaast ken ik veel mensen om mij heen die hun voorste kruisband afgescheurd hebben tijdens het sporten. Ik zie bij sommige van deze mensen dat angst zoveel plezier en kwaliteit weghaalt, terwijl ze fysiek terug op niveau zijn. Ik zou deze mensen graag willen helpen om terug te keren op hun oude niveau. Bij WOUW performance coaching is dan ook één van mijn taken om te onderzoeken hoe deze blessure op mentaal gebied behandeld kan worden.

Ik heb super veel zin in de stage en verheug me er op mijn wetenschappelijke kennis toe te passen om de sportwereld een klein beetje leuker/beter te maken. Want wat is er belangrijker dan plezier hebben?

Sophie ten Asbroek

Sophie ten Asbroek

Stagiaire

Mijn naam is Sophie ten Asbroek. Momenteel volg ik de opleiding Sport- en Prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor heb ik mijn bachelor Psychobiologie afgerond, een studie waarbij je de hersenen bestudeert op alle niveaus: van moleculen tot menselijke geest.

Naast mijn studie ben ik vaak te vinden in de sporthal, ik speel namelijk volleybal. Dit doe ik al sinds mijn zevende. Ik vind het leuk om in teamverband te sporten en ik heb het altijd interessant gevonden hoe groepsdynamiek en teamprocessen werken. Toen ik een paar jaar geleden zwaar geblesseerd raakte (hernia), kreeg ik nieuwe inzichten over mezelf als sporter. Dat heeft mijn interesse in de mentale kant van sport vergroot. Het heeft er zelfs toe geleid dat ik mijn huidige opleiding ben gaan volgen. Later wil ik graag geblesseerde sporters zo goed mogelijk door hun revalidatieperiode heen helpen.

Naast het revalideren vind ik het ook leuk om mensen te helpen om het beste uit zichzelf te halen. Dit heb ik tien jaar lang gedaan als volleybaltrainer waarbij ik mij vooral focuste op volleybal-technische aspecten. Na mijn studie wil ik sporters ook graag begeleiden om op mentaal gebied het beste uit zichzelf te halen.

Evelien Eijsink

Evelien Eijsink

Stagiaire

Mijn naam is Evelien Eijsink. Ik heb mijn bachelor gehaald in de Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik ook de master Sport- en Prestatiepsychologie gedaan. Mijn kennis zit dus voornamelijk in de (ab)normale ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen met alle daarbij komende problemen en ontwikkelingen in het dagelijks leven en met name in de sport.

Naast mijn studie ben ik al van jongs af aan met veel plezier actief in de hockeywereld. Naast dat ik zelf speel, heb ik ook training gegeven aan de breedtesport. Dit vond ik zo leuk dat ik ben doorgegroeid tot hoofdcoach bij de selectieteams. Wat ik hier zag en ervoer gaf mij reden om nog verder te kijken. Hoe zouden wij als club het algemene niveau en de ontwikkeling van sporters, trainers en coaches kunnen verbeteren? Met deze vraag in mijn hoofd heb ik als technisch coördinator samen met de technische staf aan het beleid en de uitvoering rondom talentontwikkeling en de begeleiding van de top- en breedteteams gewerkt.

Als trainer, coach en technisch coördinator heb ik ervaren hoeveel invloed je kan hebben op een team, een individu en de sporters onderling. Niet alleen de technische of tactische feedback heeft invloed, maar juist ook de gesprekken voor of na de training en wedstrijd. Ik vroeg mij af wat maakte dat iets niet of juist wel heel goed lukte. Wat dachten ze? Wat voor invloed had dat op hun ontwikkeling en prestatie? Wat konden zij en ik daar aan doen? Deze vragen hebben mij er toe gezet om verder te kijken dan alleen het ‘fysieke’. Ik ben er namelijk van overtuigd dat niet alleen het lichaam te trainen is, maar ook de hersenen en dat deze samen tot de optimale prestatie kunnen leiden.

Arlene Valkenburg

Arlene Valkenburg

Stagiaire

Mijn naam is Arlene Valkenburg. In 2018 heb ik mijn master Social, Health and Organisational Psychology aan de Universiteit van Utrecht behaald. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in de gezondheidspsychologie en in de sport- en prestatiepsychologie. Hiermee heb ik kennis opgedaan over de psychologie van gezond en ongezond gedrag en het bevorderen van gezondere keuzes hierin.

Mijn interesse in de (sport)psychologie is gegroeid toen ik als tiener moest stoppen met turnen vanwege blessures. Het omgaan met de blessures, de motivatie vinden om verder te gaan, nieuwe doelen stellen en opnieuw vertrouwen krijgen in je lichaam waren aspecten die ik zelf volop tegenkwam. Het fascineert mij dat het aanleren van de juiste psychologische vaardigheden in dit soort situaties echt een verschil kan maken. Hier is het mijn doel geworden om anderen dit ook te kunnen laten ervaren.

Tegenwoordig houd ik ervan om te zwemmen, fitnessen en slacklinen. In mijn werk focus ik me graag op iedereen die de ambitie heeft om zichzelf te verbeteren en die streeft naar hogere prestaties. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende werkvelden van coaching, waaronder het bedrijfsleven en het onderwijs, zodat ik allerlei doelgroepen verder kan helpen. Bij WOUW Performance Coaching ben ik actief in het ontwikkelen en uitzetten van het BrainPerformanceProfile.

Oud WPC’ers

Wies Stevens

Wies Stevens

Lilian van der Meer

Lilian van der Meer

 

Pleun van Doornik

Pleun van Doornik

 

Yannick Geel

Yannick Geel

 

Kees Wallis

Kees Wallis

 

Fenna Heijnen

Fenna Heijnen

 

Marie-Louise Meijman

Marie-Louise Meijman

Jeanine Knol

Jeanine Knol

 

Wouter van Voorst

Wouter van Voorst

 

Dominique van der Paard

Dominique van der Paard

 

Yannick Balk

Yannick Balk

 

Monique Vroege

Monique Vroege

 

Elke Reisch

Elke Reisch

 

Lisa Ainsley

Lisa Ainsley

 

Joep Meijs

Joep Meijs

 

Folkert Steen

Folkert Steen

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial