Team

Coach voor het team

Teamsport bestaat uit communicatie (tactiek), beslissingen nemen (spelinzicht) en het uitvoeren van deze beslissingen gedurende de wedstrijd (techniek en conditie). Van deze onderdelen is de onderlinge communicatie tussen spelers (verbaal en non-verbaal) de belangrijkste component. Het is van de hoogste orde. Je kunt een fantastische speler zijn met een briljante techniek, maar als je niet samenwerkt met je teamgenoten, wordt het erg lastig om te winnen.

‘A champion team beats a team of champions’

Met alle informatie die een speler binnen krijgt (bijvoorbeeld de positie van zijn medespelers, tegenstanders, keeper, afstand tot goal) maakt de speler op basis van zijn spelinzicht een beslissing. Na het maken van deze beslissing gaat de speler over tot de uitvoering. Een verkeerde pass kan dus ontstaan zijn door het nemen een verkeerde beslissing, of juist door het verkeerd uitvoeren van een in principe ‘goede’ beslissing. Belangrijk om als coach even te checken welke van de twee een rol speelde.
Om je medespelers voorspelbaarder te maken op het veld (=teamwork), zal de onderlinge communicatie (verbaal en non-verbaal) tussen spelers verbeterd moeten worden. Het is dan handig om te weten wat de onderliggende principes van communicatie zijn en hoe je deze kunt beïnvloeden en trainen.

WOUW Performance Coaching kan je ondersteunen bij dit type training door:

  • Coach sessies
  • Staf sessies
  • Team sessies
  • Analyseren van trainingen
  • Analyseren van wedstrijden

Meer weten? Neem contact op!

Volg ons ook op social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Partners:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial