Het zal je vast niet ontgaan zijn: het groepsgevoel van de Oranje Leeuwinnen. Samen op de fiets naar de nationale trainingen, samen winnen, samen verliezen, samen juichen, samen huilen en samen zingen op het nummer ‘Zie Die Leeuwinnen’ van Claudia de Breij. Hoe kan een team nou zo hecht worden?

 

Wat is een team?

Een sportteam bestaat uit twee of meer sporters, die hetzelfde doel willen bereiken, zichzelf als groep zien, als groep gezien worden en zich tot elkaar aangetrokken voelen. Daarnaast moet er interactie en communicatie binnen de groep zijn en er moet sprake zijn van afhankelijkheid van elkaar (Bakker & Oudejans, 2015). Teambuilding bestaat uit verschillende strategieën om de relaties binnen een groep te versterken. Het heeft als doel dat het team beter samenwerkt, beter communiceert, solidairder is en dat de rol die elk teamlid aanneemt verduidelijkt wordt. Door een combinatie van deze factoren zal uiteindelijk de prestatie verbeteren. Bewezen is dat betere prestaties leiden tot een hechter team en dit is natuurlijk wat zowel de sporters als de coaches graag zien!

 

Maar hoe ontwikkel je nu deze kwaliteiten van een team?

Iedereen kent wel de borrels, poldersurvivals en etentjes met het team om het groepsgevoel te versterken. Je leert de ander persoonlijk kennen en je krijgt meer respect voor de ander. Dit zijn voorbeelden van sociale activiteiten, maar er zijn nog veel meer teambuildingsstrategieën.

 

Taakcohesie

Naast elkaar beter leren kennen is het ook belangrijk om te weten wat de kwaliteiten van de medespelers zijn. Door voor zowel het team als elk individu van tevoren doelen te stellen kan bepaald worden welke rollen er vervuld moeten worden om deze doelen te bereiken. Het team moet samen bespreken welke speler welke rol inneemt. Wanneer iedereen duidelijk weet welke positie ingenomen moet worden binnen het team en hier ook volledig achterstaat zal het spel veel beter gaan dan wanneer een aantal spelers zijn/haar rol binnen het veld niet accepteren en hier tegenin gaan. Het is daarnaast belangrijk dat de wat sterkere of oudere spelers de wat minder sterke of jongere spelers de ruimte bieden om ook te kunnen deelnemen aan de wedstrijden, trainingen en besprekingen. Wanneer de rolverdeling en de te behalen doelen duidelijk in kaart zijn gebracht zal het groepsgevoel des te groter zijn wanneer er een gesteld doel bereikt wordt!

 

Trainer/coach

De trainer/coach speelt een grote rol bij teambuilding. Hij/zij moet op de hoogte zijn van de gestelde doelen en de verdeling van de rollen in het team, zodat de trainingen hierop aangepast kunnen worden.  Door voor, tijdens en na het seizoen trainer/coach-speler interviews te houden leer je de sporters kennen en blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen in het leven van de sporters. In zulke gesprekken moet er ook ruimte zijn om de verwachtingen van elkaar te bespreken of eventueel bij te stellen. Ook het organiseren van een trainingskamp aan het begin van het seizoen kan een boost geven voor de teambuilding. Hier kan het team elkaar zowel on the pitch als off the pitch beter leren kennen. On the pitch doe je dit door samen te bespreken wat de tips en tops binnen het team zijn. Off the pitch doe je dit door grappige- en kennismakingsspellen te spelen.  Op deze manier maak je als trainer/coach ook deel uit van het team.

 

Groepsidentiteit

Waar je niet snel aan zal denken als vorm van teambuilding is de outfit van de sporters in het team. Door als team allemaal dezelfde, unieke outfit te dragen tijdens wedstrijden en trainingen krijgt het team een gevoel van herkenbaarheid en groepsidentiteit. Ook dit bevordert de teamvorming.

 

Hopelijk komen deze tips goed van pas bij de start van het nieuwe sportseizoen! Wij wensen iedereen heel veel succes en plezier toe het aankomende sportjaar!

 

 

Door: Monique Vroege

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial