‘Nieuwe heren, nieuwe wetten, dat begrijp ik ook wel. Maar dit werkt gewoon niet!’ Afgelopen week sprak ik een fysiotherapeut die te kennen gaf dat ze behoorlijk last had van werk gerelateerde stressklachten. Haar perfectionistische instelling botste met de arbeidsethos van haar nieuwe baas: ‘het komt allemaal wel goed..’. Werkafspraken werden nauwelijks gecontroleerd en tegelijk werden de spreekuren net iets voller gepland dan voorheen. Ze vond het altijd al moeilijk om voor haar eigen belangen op te komen en met de komst van haar nieuwe baas ontstond een situatie waarin ze zich constant gejaagdheid voelde. Tijd om aan de bel te trekken.

In dit verhaal kwamen een aantal interessante dingen naar voren in het kader van de week van de werkstress. Zo ligt de oorzaak van werkstress vaak niet alleen bij de persoon, maar ook bij de werkomgeving. Uit onderzoek komt naar voren dat mensen die perfectionistisch zijn ingesteld en moeite hebben met nee zeggen, vatbaarder zijn voor een burn-out. Tegelijkertijd kunnen kenmerken van de 4 A’s (Arbeidsomstandigheden[1], Arbeidsvoorwaarden[2], Arbeidsinhoud[3] en Arbeidsverhoudingen[4]) zorgen voor een werkomgeving waarin werkstress door werknemers wordt ervaren.

Goede stress-management programma’s grijpen in op zowel individueel als organisatorische niveau. Op deze manier worden de capaciteiten om met specifieke stresssituaties om te gaan vergroot én de werkomgeving beter afgestemd op wat werknemers prettig vinden waardoor het werkplezier vergroot.

De fysiotherapeute uit de intro zou gebaat kunnen zijn bij een cursus assertiviteit, zodat ze haar belangen en zorgen beter over het voetlicht kan brengen. Tegelijk zou de baas beter naar de arbeidsomstandigheden kunnen kijken om stress uit de omgeving te verlagen. Denk hierbij aan andere inroostering en een systeem om gemaakte werkafspraken te monitoren.

De week van de werkstress staat sinds 2014 op de landelijke agenda. Tijdens deze week worden organisaties in het hele land aangemoedigd om na te denken over oplossingen die bijdragen aan het bevorderen van werkplezier en het verminderen van werkstress. Werkkenmerken hebben nou eenmaal invloed op het welbevinden van medewerkers, met bevlogenheid en burn-out als uitersten. Een deel van de aangedragen oplossingen gaat over bewustwording. Er zijn factsheets over zitten, agressie, ongewenst gedrag en er is zowaar een rekentool om als bedrijf te berekenen hoe hoog je verzuimkosten zijn. Daarnaast worden er talloze praktische oplossingen aangedragen in de lijst van 99 meest inspirerende tips die kunnen helpen bij het verlagen van werkstress. Open deuren, maar toch best handig om bij stil te staan:

  • ‘Mail of telefoon tijdelijk uitzetten om je beter te concentreren’,
  • ‘Het bespreekbaar maken van dingen die thuis spelen op je werk, voorkomt belasting met extra taken’.
  • ‘Hoe zou jij bepaalde taken willen invullen? Meer regelruimte en autonomie geeft vaak meer plezier in het werk.’
  • Stel een vertrouwenspersoon aan of huur een externe vertrouwenspersoon in, hiermee bied je werknemers die te maken hebben met ongewenst gedrag een helpende hand.

Het hele land gaat dus aan de slag met de week van de Werkstress. En wat doet WOUW? Yoga! Echt? Ja, elke vrijdagochtend van 09:00 – 10:00 starten wij de dag met Yoga om lichaam en geest in balans te brengen. Daarnaast ligt bij onze werkzaamheden sterk de nadruk op autonomie. Bijvoorbeeld met betrekking tot de inhoud en indeling van de werkdag, waarbij iedereen zoveel mogelijk projecten op zich neemt die aansluiten bij zijn of haar expertise én interesse.

Tot slot hebben wij vanuit onze sportpsychologische achtergrond Boost Your Performance ontwikkeld, een inspirerend vitaliteitsprogramma om werknemers bewust te maken van hun eigen vitaliteit. Vanuit onze sportpsychologische expertise ligt de nadruk op het stimuleren van gezonde, geïnspireerde, en betrokken werknemers. Wil je meer weten over dit traject, neem gerust contact op. Ben je stiekem iets meer geïnteresseerd in die yoga les die we elke vrijdag organiseren, sluit gerust een keer aan en begin de vrijdag met een onvergetelijke vliegende start @KNVB campus #gebouw11.

[1] e.g.; werken in een ongemakkelijke houding; hoge emotionele belasting

[2] e.g.; zicht op beloningen; verhouding werk-rusttijden

[3] e.g.; de ruimte die men krijgt om zelf de werkwijze en inhoud te bepalen

[4] e.g.; de mogelijkheden tot inspraak en medezeggenschap

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial