De afgelopen maanden hebben wij (Lisa en Mees) een leuke een leerzame stageperiode gehad bij WOUW Performance Coaching! Wat we allemaal hebben gedaan is té veel om op te noemen, maar we willen jullie graag een aantal highlights van onze stageperiode laten lezen.

Allereerst hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van een e-learning voor de boeken ‘Leren Revalideren’ (voor fysiotherapeuten) en ‘Leren Presteren’ (voor coaches). Hiervoor zijn we niet alleen de literatuur ingedoken, maar hebben we ook meerdere interviews afgenomen met de verschillende doelgroepen. Dit was ontzettend leuk om te doen en hier hebben we veel van geleerd! Als resultaat hebben we twee e-learnings ontwikkeld die binnenkort voor het eerst gepilot kunnen worden! Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. We willen graag een aantal bevindingen met jullie delen:

  • Het is voor fysiotherapeuten en trainer/coaches van belang dat praktische tools centraal staan. Dit houdt in dat we binnen de e-learning de theorie linken aan de praktijk, zodat tools direct toegepast kunnen worden.
  • Het concept blended learning resulteert in de beste leeruitkomsten. Daarom koppelen we een interactieve Q&A-sessie aan de e-learning waarin deelnemers vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen.
  • Het gebruik van multimedia is belangrijk, dus daarom gebruiken we in de e-learning niet alleen tekst maar ook video’s, audio’s en andere media-typen.
  • Wat ook duidelijk naar voren kwam is dat het gebruik van lange lappen tekst niet wenselijk is. Daarom hebben we ons gefocust op het opnemen en maken van interactieve kennisclips waarin Yara en Afke verschillende onderwerpen toelichten.

Daarnaast zijn we ook veel mee geweest naar workshops en lezingen van Afke en Yara. Hierdoor hebben we veel geleerd over verschillende sportpsychologische onderwerpen én hebben we een goed beeld gekregen van het werk als sportpsycholoog. Als kers op de taart hebben we een eigen voorstel geschreven voor een workshop die we samen in het voorjaar gaan geven!

Naast het harde werken was er ook tijd voor ontspanning. Zo hebben we een gezellig kerst-ontbijt gehad en als afsluiting gaan we gezellig pannenkoeken eten. En niet te vergeten… onder het motto ‘altijd iets te vieren!’ hebben we van heleboel taarten genoten 😉

Kortom, we kijken terug op een leuke periode waarin we veel hebben geleerd van Afke en Yara! We wensen de nieuwe stagiaires veel plezier en succes toe de komende tijd!

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial